Nyheter
29.1.2021
Møte & kurs
Vi har lyse og trivelige møtelokaler i ulike størrelser. Ta kontakt med oss for tilbud. ...
     
OPPLEVELSER
VELKOMMEN TIL NORDHORDLAND
 
En reise i Nordhordland byr på opplevelser i vakker og særpreget natur. Her kan man bl.a. oppleve de historiske lyngheiene på Lyngheisenteret, den praktfulle Tjorehagen med rododendron og eksotiske planter, Meland Golf med en av Skandinavias beste golfbaner, Vestnorsk Utvandringssenter med emigrantkirken og Fedje - Norges vestligste kommune ytterst i havgapet.

Nordhordland, et eldorado for sjø - og havfiske
Fiskeslag som laks, aure, makrell, torsk, sei, lange, lyr, brosme, kveite, flyndre, breiflabb og steinbit biter godt på kroken her. Westland Hotel er et flott utgangspunkt for å prøve fiskelykken enten det er fra land eller i båt.

Tur til Fedje - perla ytterst i havgapet
Fedje er et lite kystsamfunn mot Nordsjøen. Den omfatter ca. 125 mindre øyer og holmer, med en hovedøy som strekker seg over 7,5 kvadratkilometer.  Høyeste punkt er "Feiebjørnen" med 42 meter over havet.
M/S Fedjefjord tar deg med ut på bølgene blå, en 30 minutters tur før du kommer til øya ute i havgapet. Fergekaien på Fedje er et samlingspunkt for øyens innbyggere. Herfra kan du vandre til fots gjennom kystlandskapet rundt øya og kjenne på den friske sjøluften og saltvannsbrisen - som balsam for sjelen.
Turistinformasjonen er bare en 2 minutters spasertur fra fergekaien (ca. 50 meter til høyre), i lokalene til Pernillekafeen der du får servert nydelige lokale retter.

Meland Golf og Naturpark
18-hulls golfbane på Fløksand i Meland Kommune

Meland Golf & Naturpark på Fløksand er en av Europas mest attraktive og beste Golfbaner. Fantastiske omliggendes områder for fritidsaktiviteter for "ikke-aktive" golfere som naturstier, stor badevik, brettseiling, padling, terrengløp mm.

Tjorehagen
Praktfull hage med rundt 400 ulike sorter Rododendron samt mange andre trær og eksotiske planter. Guidet omvisning for grupper. Åpent fra mai til august.

Lyngheisenteret
Opplev lyngheiene - kysten sitt tidløse kulturlandskap - på Lygra. Familievennlig turområde tilrettelagt for fagformidling, naturopplevelse og friluftsliv. Lyngheisenteret er tildelt Unesco sin pris for bevaring og drift av det unike kulturlandskapet på Lygra. Åpent fra mai til september.

Vestnorsk Utvandringssenter
Senter bygget opp rundt den historiske kulturarven om utvandringen til Amerika. Emigrantkirke hentet hjem fra Brampton i Nord Dakota. 

Dette er et knippe av det regionen har å by på. Ta gjerne kontakt med oss for tilrettelegging av aktiviteter for grupper samt dersom det skulle  være ønskelig med forslag til andre aktiviteter og attraksjoner.

 
 
 
 
TELEFONBOOKING
Tlf: 56 34 21 00
            Westland Hotel AS       |      5955 Lindås      |      Tlf: 56 34 21 00      |      Faks: 56 34 21 01      |      E-post: post@westlandhotel.no                 
Facebook
Westland Luxbar